PERSONVERNERKLÆRING

Behandling av personopplysninger
Vi behandler personopplysninger om deg når du besøker nettsiden vår, når du bruker ett av produktene våre eller hvis du på andre måter er i kontakt med oss. I denne personvernerklæringen vil du finne informasjon om hvordan vi samler inn personopplysninger, hvorfor vi gjør det og rettighetene dine knyttet til behandlingen av personopplysningene dine.

Organisasjonen som er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene som er samlet inn om deg, er Paygoo AS (org. nr. 916 390 424). Kontakt gjerne vår kundestøtte hvis du har spørsmål om behandlingen av personopplysningene dine. Vi vil svare på forespørselen så snart som mulig (generelt innen 48 timer).

Årsakene til at vi samler inn personopplysninger
Vi samler inn og behandler personopplysningene dine for ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg.

Vi samler inn personopplysninger for å:
- gi deg tilgang til produktene våre
- sende deg relevant informasjon om produktene våre
- svare på spørsmålene dine til oss
- forhindre og avdekke lovbrudd

Vi må ha et juridisk grunnlag for å samle inn og behandle personopplysningene dine. Avtalen du inngår når du bruker produktene våre og ethvert samtykke fra deg til å samle inn og behandle personopplysningene dine skal regnes som et juridisk grunnlag. Vær oppmerksom på at vi må følge juridiske forpliktelser i henhold til gjeldende lover og eventuelle instruksjoner fra offentlige myndigheter.

Vi samler inn følgende personopplysninger:

- fornavn og etternavn

- telefonnummer og e-postadresse

- fødselsdato

- adresse

Personopplysningene samles inn via skjemaer på nettsidene våre og ved aktivering av produktene våre. Det er frivillig å dele denne informasjonen. Vær oppmerksom på at vi kanskje ikke kan gi deg tilgang til produktene våre hvis du velger å ikke gi oss personopplysningene dine.

Slik lagres og slettes opplysningene
Personopplysninger som vi samler inn, lagres i sikre CRM-systemer og i kortplattformen vi bruker. Opplysningene behandles primært av Paygoo-ansatte, men kan også være tilgjengelige for noen underleverandører (databehandlere). Vi vil lagre opplysningene så lenge det er nødvendig for formålene de ble innhentet for. Når avtalen er avsluttet og alle forpliktelsene er oppfylt, vil vi vanligvis være forpliktet til å lagre informasjonen lenger for å være i samsvar med den norske regnskapsloven (fra 3,5 til 10 år) og den norske hvitvaskingsloven (5 år).

Du kan når som helst be om at opplysninger vi har lagret om deg, blir slettet (tilgang til produktene våre vil opphøre som resultat av det). Sletting av personopplysninger påvirker ikke lovligheten til en samtykkebasert handling hvis handlingen er utført før samtykket trekkes tilbake. Vær oppmerksom på at vi kan være forpliktet til å lagre informasjonen en stunde etter forespurt sletting. Kontakt vår kundestøtte hvis du fortsatt vil slette personopplysningene dine fra systemene våre. Vi vil svare på forespørselen så snart som mulig (generelt innen 48 timer).

Kommunikasjon via nyhetsbrev (e-post) og SMS
Vi trenger kanskje å sende deg relevant informasjon om produktene våre og annen informasjon om virksomheten vår. Kommunikasjonen er basert på samtykket du har gitt oss ved å registrere deg eller aktivere ett av produktene dine.

Slik bruker vi informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler til å samle inn informasjon om hvordan de besøkende bruker nettstedet vårt (dette gjelder for eksempel Min side-løsningen). Dette er nødvendig for å tilpasse nettstedet for besøkende og gjøre det mer brukervennlig – vi samler ikke inn sensitiv informasjon om deg i denne prosessen. Du kan gjøre endringer i nettleseren din og blokkere informasjonskapsler når som helst. Vær oppmerksom på at du kan miste tilgang til deler av nettstedet ved å gjøre det.

Forhindring og avdekking av lovbrudd
Personopplysninger kan brukes til å forhindre og avdekke lovbrudd, som hvitvasking av penger, svindel og terrorhandlinger. Vi kan være forpliktet til å samle inn personopplysninger fra eller oppgi personopplysninger til banker, finansinstitusjoner, politiet og andre offentlige myndigheter. Vi er også forpliktet til å rapportere eventuelle mistenkelige opplysninger og transaksjoner til politiet og andre offentlige myndigheter.

Deling av personopplysninger
Vi bruker bare pålitelige og seriøse underleverandører (databehandlere) til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på vegne av oss. Alle databehandlere har inngått avtaler (databehandlingsavtaler) med Paygoo AS for å beskytte opplysningene og sikre alle behandlingstrinnene. Vi vil ikke levere personopplysninger videre til andre med mindre vi har juridisk grunnlag til å gjøre det.

Vi bruker følgende databehandlere:
- Visma Digital Commerce AS
- Wirecard Card Solutions Ltd
- Global Processing Services Ltd
- MBXP ApS

Databehandlere utenfor EØS har (i tillegg til databehandlingsavtaler) inngått spesialavtaler (standardkontrakter godkjent av EU-kommisjonen) med Paygoo AS. Vi samarbeider utelukkende med underleverandører som forstår og respekterer rettighetene dine fullt ut.

Rettighetene dine og klager
Du har rett til å kreve tilgang til personopplysningen vi har lagret, og hvordan disse behandles. Du kan også be om begrenset behandling, korrigering eller sletting av lagrede personopplysninger. Du kan lese mer om rettighetene dine på nettstedet til Datatilsynet . Kontakt vår kundestøtte hvis du vil benytte deg av rettighetene dine. Vi vil svare på forespørselen så snart som mulig (generelt innen 48 timer).

Du kan sende en klage til Datatilsynet hvis du mener at håndteringen ikke er i samsvar med det som er beskrevet her, eller at vi bryter de juridiske forpliktelsene våre på andre måter. Du finner mer informasjon om hvordan du sender en klage på nettstedet til Datatilsynet .

Databærbarhet
Ved bruk av automatisert behandling av personopplysninger skal vi kunne eksportere og vise alle lagrede opplysninger ved forespørsel – slike forespørsler kan sendes til vår kundestøtte. Vi vil svare på forespørselen så snart som mulig (generelt innen 48 timer).

Endringer

Lovendringer kan føre til endringer i personvernerklæringen vår. Du vil bli informert om eventuelle endringer via nyhetsbrev (e-post) eller SMS. Du vil også finne oppdatert informasjon på nettstedet vårt.